Gjerdset Turistsenter

Mannen
Mannen

Ta turen opp til en av Norges mest omtalte menn, nemlig Mannen. Dette er en fjelltur som er verdt å få med seg. Turen går i magisk høyfjellsnatur, helt opp til kanten av Romsdalen.

Det er en jevn stigning i flott fjellterreng på vei til toppen av Mannen. Siste delen av turen går i bratt ur. På toppen av fjellet står den karakteristiske steinen som lett sees fra dalbunnen. Noen mener det ser ut som en and, andre mener silhuetten også ligner en mann. Det er derfor fjellet har fått kallenavnet Mannen. Mannen er den Z-formede steinblokka på fjellkanten. Fjellkanten videre oppover Romsdalen kalles Børa.

Beskrivelse av fjellturen

Startpunktet på turen ligger ca. 800 meter fra Trollstigen, i enden av Alnesvatnet. Kryss broen ved parkeringsplassen og følg deretter skiltet mot Mannen. Turen starter ca. 800 meter over havet. Etter 7,3 km gjennom storslått fjellandskap, står du 1249 meter over havet og har en fantastisk utsikt ned mot Romsdalen og de majestetiske fjellene.

Et interessant fenomen

På vei mot Mannen går man forbi flere fjellvann. Er du heldig, kan du oppleve små virvelstrømmer på overflaten av fjellvannene. Virvelstrømmene befinner seg i nærheten av siste oppstigning mot Mannen og Børa.

Like fin tur til fots som på ski

Turen opp til Mannen kan man også gå om vinteren. En flott skitur i fint fjellterreng fra Trollstigen. Turen går i slakt terreng, men den siste delen opp til toppen har en kort og bratt stigning. På toppen har man en fantastisk utsikt ned mot Romsdalen og utover fjellandskapet.